Maturantska misa

Još jedna u nizu generacija izašla je iz NKG-a. Poput prethodnih, posebna je na svoj način te je dodatno obilježena jubilarnim brojem… 100-ta. 

No, oni su daleko više od skupine brojeva okrunjeni jubilarnom stotkom. Imala sam čast pratiti ih kratko, ali slatko vrijeme i mogu potvrditi navedeno. Posljednje praćenje (iz prikrajka) dana Gospodnjeg 24. 5. 2021., vjerujem, bljeskat će još neko vrijeme u sjećanjima onih koji su bili u zajedništvu zahvale za sve što je bilo prethodne 4 godine.

Sv. misa zahvalnica na drugom kraju grada u crkvi Sv. Mati Slobode (za kojom su, vjerujem, toliko čeznuli proteklih godina) na dan Marije Pomoćnice kršćana, na dan kada je stanje atmosfere više podsjećalo na jesen nego kalendarsko proljeće u koje smo već „debelo“ zagazili… Simbolika neizbježna, snažna i ohrabrujuća za iskorak u novu etapu životnog puta.

Uz veličanstvene, zvonke i uvijek tako dobro uštimane glasove našeg zbora i oproštajne govore, u srcu će odzvanjati i svima upućen poziv od strane službenika Njegova – „učinite sve što vam kaže.“

U duhu Evanđelja koje smo čuli na misi, predajte Bogu sve svoje nečiste vode i konačno nazdravite vinom radosti, jer Život je lijep, usprkos svemu!

Živjeli! 

profesorica Ana Rudić