Međužupanijski edukativno-prezentacijski projekt „Pjevaj, sviraj, pleši“

Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti sudjelovali su u velikom broju u permanentnom Međužupanijskom edukativno-prezentacijskom projektu pod nazivom „Pjevaj, sviraj, pleši“ 2020./2021. na temu The Beatles. Cilj projekta je poticanje učenika na kreativno izražavanje kroz pjevanje, ples i sviranje te stvaranje videozapisa koji će biti objavljeni u sklopu projekta. Lijepi je to nadomjestak praznine koja je nastala zbog nemogućnosti zajedničkog muziciranja te održavanja javnih umjetničkih nastupa i natjecanja.

Učenici su se u projekt uključili izradom prezentacija o grupi The Beatles, samostalnim izvedbama i snimanjem njihovih poznatih pjesama. Uvježbavanjem i snimanjem pjesme Let It Be, projektu se pridružio i Mješoviti pjevački zbor NKG-a, a valja napomenuti da su za tu prigodu učenici radili na prijevodu i interpretaciji stihova. Koordinatorica projekta na našoj školi je profesorica glazbene umjetnosti Ankica Juričić, a njezini suradnici Antonija Catinelli, prof. engleskoga jezika; Katarina Škrabo, knjižničarka; Marija Gverić, pedagoginja te Franjo Klinar, prof. GŠ Pavla Markovca.

Odabrana ostvarenja naših učenika u obliku videozapisa bit će predstavljena zajedno s radovima drugih škola na Državnoj smotri u četvrtak i petak, 10. i 11. 6. 2021.

Videozapisi su dostupni na YouTube kanalu škole:
Lucia Santro – The Beatles: Yesterday
Mješoviti pjevački zbor NKG-a – The Beatles: Let It Be, obrada: R. Emerson