Misno slavlje zaziva Duha Svetoga

Nakon okupljanja u razrednim odjeljenjima i susreta s razrednim prijateljima i razrednicima, naši učenici uputili su se u dvorište škole da bi slavili svetu misu i zazvali Božje milosrđe na početku još jedne nastavne godine.

Euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski koji ih je potaknuo i ohrabrio rekavši da ih je Bog stvorio za puno više nego što mogu misliti i da izaberu dobar put, onaj u kojem će se tražeći Božju volju najbolje ostvariti kao žene i muškarci u svim svojim zvanjima i zanimanjima. Također je naglasio učenicima da uvijek imaju izbora, samo je pitanje jesu li spremni platiti cijenu svojega izbora kao Isus. Uvijek imaju mogućnost izabrati dobro, izabrati čovjeka, izabrati istinu, pravednost, ljepotu, dobrotu. Kada takve vrijednosti izabiru, zapravo izabiru Boga, jer Bog je istina i pravednost i ljepota i dobrota.

Misno slavlje uveličao je i naš duhovnik, i rektor Međubiskupijskog sjemeništa, preč. Matija Pavlaković, koji je sudjelovao u koncelebraciji, a na raspolaganju za sakrament pomirenja bili su vlč. Ivan Grbešić, novi duhovnik u zagrebačkoj bogosloviji i vlč. Luka Premelč, prefekt u Sjemeništu.