Zlato iz Varaždina

Naš je Mješoviti pjevački zbor sudjelovao 5. svibnja 2022. godine na 65. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu.
Svečanosti se održavaju u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja RH te Agencije za odgoj i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Varaždinske županije i Grada Varaždina u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskoga narodnog kazališta. Imaju karakter državnoga natjecanja za pjevačke zborove osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.
Mješoviti pjevački zbor Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti nastupio je na Trećem koncertu u okviru D kategorije – troglasni mješoviti zbor srednjih škola, pod ravnanjem dirigentice Ankice Juričić, prof. U ovoj kategoriji, izvođenjem programa prema zadanim propozicijama, predstavilo se sedam zborova iz različitih krajeva Lijepe naše. Svojim nastupom naš je zbor oduševio publiku i peteročlano Prosudbeno povjerenstvo koje mu je dodijelilo 91 bod. Osvojeni bodovi omogućili su Zboru plasman na 2. mjesto i Zlatnu plaketu.
Veliki je to uspjeh i priznanje za kontinuirani kvalitetan rad. Mješoviti zbor do sada je u tri navrata bio dobitnik srebrnih plaketa. Svojim predanim radom (čak i u vrijeme pandemije) te sjajnim muziciranjem doprinosi kvaliteti odgojno-obrazovnog života naše škole.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Zlatna-plaketa-pdf-724x1024.jpg

Nastup dostupan na poveznici.