[Zzzzzzzdravlje iz košnica]

Procjenjuje se da je jedna trećina hrane koju jedemo rezultat oprašivanja pčela medarica. Tko bi pomislio da stvorenje tako malo kao što je medonosna pčela može imati toliku važnost za sigurnost hrane i za naše gospodarstvo – jer pčele su odgovorne za 70% oprašivanja naših prehrambenih usjeva.
To je jedan od razloga zašto smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje u NKG-u posvetili pčeli medarici.
Cilj izložbe je saznati više o zdravstvenim dobrobitima ove iznimno zdrave i ljekovite poslastice, upoznati način funkcioniranja pčela u zajednici i njihovoj važnosti u očuvanju biološke raznolikosti i doći do odgovora na pitanje kako prepoznati pravi med od lažnog. Izložbu su priredili učenici u sklopu grupe Mens sana in corpore sano.
Za one koje žele malo zabave, priredili smo križaljku i kviz.
Pohvale učenicima 3.a, 3.c i 3 d. razreda u postavljanju izložbe kao i profesorici Kristini Jeleni Penzar za ustupanje pojedinih rekvizita.
Karmela Brčić Đapić