Advent za Šalatu

U petak (16. prosinca) održao se još jedan Adventski koncert naše gimnazije. Advent na Šalati preimenovan je u Advent za Šalatu, naime sav prihod od dobrovoljnih priloga namijenjen je učenicima naše gimnazije u potrebi. Koncert je održan u Crkvi Bezgrješnoga Srca Marijina na Jordanovcu budući da je šalatska crkva u obnovi.
Cijelim koncertom ravnala je svojom sigurnom rukom profesorica Ankica Juričić koja je opet osmislila bogat i raznovrstan program. Program su, profesionalno i odmjereno, vodili naši maturanti Barbara Furdin i Ivan Barun.
Na početku koncerta ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije pozdravila je sve prisutne i zahvalila im je na dolasku, podršci i zajedništvu.
Većinu točaka izveo je Mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije. Prisutne je oduševio nastup profesorskoga zbora Didaskaloi, a posebnu emociju izazvao je Ex Cantores zbor u kojem su se okupili bivši zboraši. Najavio ih je vl. Kristijan Tušek povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije koji je na početku kazivao svoju pjesmu na kajkavskom – Zornica i sve prisutne dirnuo nostalgičnim i toplim stihovima. Profesor Tjelesnoga Juraj Kutnar sve je iznenadio kad je loptu zamijenio glasovirom, a pridružio mu se i brat Martin na violončelu i Jelena Lelas na violini.
Profesor Božidar Ljubenko odsvirao je Bachovu skladbu, a bio je i pratnja sjajnoj solističkoj izvedbi Valentine Đuke, naše maturantice. Vedran Jakić, naš bivši učenik bo je maestralan na glasoviru i u solo izvedbi i kao pratnja.
Sve što smo vidjeli i čuli na koncertu dolazi zbog ljubavi, prema glazbi, školi, bližnjemu, a te ljubavi ne bi bilo bez one iskonske koja sve pokreće.
Posljednja skladba posvećena je onima koji fizički nisu više tu među nama. Našim nebeskim nkageovcima. Stoga je za kraj odabrana skladba Prva ljubav – naš prerano preminuli učenik Kristijan Palčec puno je govorio o ljubavi, a našoj Anamariji Carević bila je to najdraža pjesma. Izveli su je, udruženo, Mješoviti zbor i Ex- cantores NKG-a uz Instrumentalni sastav.

Bio je to neki nestvaran i pomalo nebeski spoj.

Na druženju i prodajnoj izložbi koju su pripremili naši vrijedni volonteri, profesori i roditelji, vidjeli smo toliko poznatih lica, zapjevali i doživjeli jednu istinsku adventsku radost druženja i iščekivanja…