SRCE NKG-A – ANAMARIJA CAREVIĆ

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti pokrenula je projekt „Srce NKG-a – Anamarija Carević“ s ciljem promicanja vrlina koje je živjela Anamarija u svom razrednom
odjelu. Anamarija Carević, jedina žrtva zagrebačkog potresa 2020. godine, bila je dio naše školske zajednice šk. god. 2019./2020. U tom kratkom vremenu ostavila je veliki trag u svom razredu i školi. Razredne kolege i prijatelji zapisali su svoja sjećanja na Anamariju.
Učenici 4.b (njezini razredni kolege i prijatelji) upoznali su učenike naše škole s vrlinama koje je u školi živjela Anamarija Carević. To su: marljivost, hrabrost, radost, empatija i spremnost pomoći drugima. Svaki dan svjedočimo koliko je teško živjeti te vrline, a opet koliko je lijepo živjeti s ljudima koji ih nose u sebi.
Na kraju nastavne godine svaki učenik može nominirati svoju kolegicu ili svoga kolegu koji živi i promiče navedene vrline. Svaki prijedlog mora biti argumentiran stvarnim životnim iskustvom, primjerom ili događajem koji potvrđuju predloženog učenika ili učenicu kao osobu koja živi vrline naše Anamarije. Dobra argumentacija bit će presudna za donošenje odluke o izboru najboljeg učenika ili učenice koji žive vrline Anamarije Carević. Pri nominaciji potrebno je istaknuti jedan (1) kriterij koji je karakterističan za predloženoga učenika ili učenicu.
Pogledajte oko sebe i prepoznajte mlade ljude s vrlinama. Zahvalite nominacijom učenicima ili učenicama koji vaš razred, našu školu pa i ovo društvo čine boljim mjestom!